Porter 26/3

I torsdags red jag Porter i storhästgruppen! 
Vi hade markarbete på schemat och jobbade med trav och galoppbommar. Porter var piggare än vanligt då det låg en massa jätteroliga bommar på marken men skötte sig riktigt bra ändå! :)
Vi började med att trava hela "banan" som var en båge med travbommar på ena sidan och en volt med 3 bommar, som vi sedan skulle galoppera över, på andra sidan.
Porter var jätteduktig och hade en bra takt även om han rann iväg lite då och då.
 
Sen la vi till galopp på volten. Vi skulle fatta galopp direkt efter första bommen, galoppera över andra och bryta av innan tredje. I vänster varv skötte sig Porter superbra! Han fattade galopp när jag bad honom och saktade av till trav även om han hade velat galoppera mer ;)
Det var knepigare åt höger som är hans sämre varv, då blev galoppen lite fyrtaktig och det blev svårt att hålla balansen.
 
I slutet så gjorde Emmeli galoppbommar på bågen där det tidigare varit travbommar och vi fick rida över dem en och en. Samma här så gick det jättebra i vänster varv men i höger blev det lite hetsigare. Jag fick öva på att inte "sätta mig emot" när han drog iväg utan jag ska försöka stå i trepunktssits så att Porter lättare får hitta en bra takt i galoppen. Fick träna på det sist vi hade hoppning men hade naturligtvis glömt bort att det fungerade! :P
 
/Evelina
 
 

1 år

Idag för 1 år sedan så kramade jag Hebel för sista gången. Jag har fortfarande inte tittat på någon av filmerna Ebba filmade den där sista kvällen, bara bilderna. Har börjat vänja mig vid att han är borta nu men jag kan fortfarande föreställa mig exakt hur det kändes att sitta på hans rygg, hur han rörde sig. Jag vet exakt hur hans ben kändes när man drog med handen längs dem för att lyfta hovarna, alla såna småsaker!
Finaste bästa underbaraste älskade Hebel ♥
 
/Evelina
 
 
 

Porter 19/3

I torsdags så fick jag rida Porter i storhästgruppen! :)
Det var flera borta i gruppen så vi hade mycket plats att jobba på, vilket var skönt. Vi skulle egentligen jobba med öppna men vi valde att lägga fokus på "grunderna" istället. Det passade bra när vi var så få eftersom att Emmeli kunde hjälpa oss mer!
I mitt och Porters fall så fokuserade vi på att vila på steget, både i skritt och trav. Han har lätt för att gå lite stötigt i skritten och när man är van vid det så märker man det inte. Så det var väldigt bra att få träna på det, inget som jag riktigt tänkt på förut. Utvecklingsområde helt klart! :)
Överlag så var han faktiskt riktigt, riktigt, RIKTIGT fin hela lektionen! Vi kändes som ett riktigt bra team då Porter lyssnade på minsta lilla vink och jag kunde justera ställning/böjning/fart med väldigt små hjälper när jag kände att han kom i obalans på något sätt.
 
Det kändes bra att rida Porter igen efter att ha ridit andra hästar förra veckan! Borta bra men hemma bäst som man brukar säga ;)
 
/Evelina
 
 

RSS 2.0