Norrsken

Lyckades ta lite halvtaskiga bilder på norrskenet när vi var i fjällen förra veckan. Det var väldigt väldigt svagt men utspritt över hela himlen! Hade alldeles för högt ISO-värde när jag fotade så det blev ganska korniga bilder. Men förhoppningsvis är det stjärnklart när vi ska upp igen i veckan så jag kan försöka igen! :) Ska komma ihåg att ta med stativ då också.. 
 
Evelina
 
 
 
 
 
 
 
 

Porter 26/2

Igår i kombigruppen hade vi hoppning!
Det var fokus på serier så vi hade 3 hinder uppställda på medellinjen efter varandra, vi skulle komma in i trav, hoppa första hindret, 1 galoppsprång, oxer, 2 galoppsprång, oxer.
 
Jag red Porter och han var rätt så taggad om vi säger så. Det var lite knepigt att komma in i trav de första gångerna innan jag fick koll på var han hade alla sina ben. ;)
 
Överlag gick det faktiskt väldigt bra tills Emmeli höjde upp sista hindret i slutet, det låg på 1m, då stannade han. Vi försökte ta oss över ännu en gång men då väjde han undan igen. Jag lyckades göra en rätt så smidig avramling där också... Precis när han väjde så hann jag tänka att "nu borde jag nog hoppa av". Sagt och gjort så slängde jag över ena benet så jag lyckades landa på fötterna brevid huvudet på Porter! Hade jag inte "hoppat av" så hade jag troligtvis kraschat rakt in i hinderstödet/hindret :P
Första gången jag trillar av Porter och sist jag föll av var 3-4 år sedan, så ser det lite som en bedrift faktiskt, haha!
 
Det gick bra iallafall och jag hoppade upp och körde igen, men på 90cm. Då hoppade han hur bra som helst utan att tveka överhuvudtaget! :)
 
Jag ska fortsätta hoppa honom och vi ska satsa på att hoppa den höjd som Porter känner sig trygg på. Sen får vi se om vi kan höja upp eftersom! 
 
/Evelina
 
 
Gammal bild

Porter 25/2

Igår på ridningen så jobbade vi med förvänd galopp. Porter var rätt så het och visste efter bara en liten stund exakt var han skulle galoppera.. Så han stod och studsade och kastade sig sen in i galoppen ett flertal gånger. Han var värst när vi skulle fatta från skritt, då höll han på att explodera när jag inte släppte iväg honom när han ville. Jag kunde inte mer än att skratta åt honom då det märks att han tycker att det är jättekul ;) 

Men det är inte okej om han skulle göra likadant med nybörjarna, så vi gick lite omvägar och gjorde fattningar på andra ställen än där han visste att han fattat galopp första halvan av lektionen. Sen gjorde vi en volt innan vi fattade galopp där han exploderat förut och i slutet gick det jättebra! :)

/Evelina
 
 

RSS 2.0