Krasch

I tisdags hade jag och Ylva tänkt rida på långritt men jag tog mig aldrig hela vägen fram..
Jag hade precis svängt ner på grusvägen med moppen, därifrån är det kanske 1km till Ylva så jag var ju nästan framme!
Helt plötsligt flyger en liten ekorre fram en halvmeter framför moppen. Jag vet att man egentligen inte ska väja för smådjur men jag tvärbromsade reflexmässigt vilket resulterade i en krasch..
Jag hamnade med ena benet under moppen men lyckades ta mig loss själv och jag kände mig relativt hel ändå. 
Jag ringde först till pappa och sa att jag hade kört omkull och att han skulle komma, jag visste inte riktigt hur varken jag eller moppen mådde då.
Sen ringde jag till Ylva och hon och Simon skulle komma med bilen.
Under tiden jag väntade hann det komma en kvinna i en bil som stannade och hjälpte mig att ställa upp moppen, den är alldeles för tung för att jag ska orka ställa den upp själv. När vi ställt upp den såg jag att det hade runnit ut bensin men jag såg inte varifrån det kommit..
Strax efter det kom Ylva och Simon och jag fick åka i bilen med Ylva hem till dom och Simon styrde moppen hela vägen då vi inte riktigt vågade starta den när det runnit bensin från någonstans.
 
Jag trodde att jag mot alla odds klarat mig utan en skråma först, det hade ju inte ens gått hål på ridbyxorna! Men det visade sig ha blivit en hel del skrapsår på både knän och vrister. Eftersom att ena foten hamnade mellan mopeden och backen när jag ramlade så är det fula sår på båda sidorna om foten samt att den är ganska så öm och blåslagen. Ena knät är helt blått och fullt med skrapsår och det andra knät är bara blått.
Så jag har himla fina sommarben just nu! ;)
 
Det blev ingen långritt alltså.. pappa kom och kollade på moppen och jag fick tvätta såren hos Ylva. Moppen klarade sig undan med skrapsår den också så jag kunde köra hem den utan problem. Möjligtvis kommer jag att behöva byta ut ena backspegeln då den har blivit lite skev men annars så funkar allt. Bensinen som runnit ut verkar ha sipprat ut genom ett liiiitet hål i tanklocket och sedan ut under sätet.
 
Jag hade verkligen tur i oturen om vi säger så!
 
/Evelina
 
 
 
 
 
 

Pyssel - träns

Har påbörjat mitt projekt med att göra ett träns!

Har funderat lite fram och tillbaka på vilken typ av träns jag velat göra. Först lutade det mot ett hackamore då jag ville ha ett par mattsvarta hackamoreskänklar (hade varit rätt tufft!) men sen så fick jag inte tag på några skänklar att använda så jag bytte inriktning. Nu har jag bestämt mig för att det blir ett sidepull :) Lättare att hitta delar till!
 
Jag köpte skärpen för ganska länge sedan på Myrorna. Det mönstrade är tänkt att användas till själva nosdelen och sen lär jag klippa och klistra lite med resten. Ringarna köpte jag på Biltemas båtavdelning och nitarna på någon skomakaraffär i stan. De var silverfärgade från början så jag skaffade lite sprayfärg och spraymålade dem guldiga istället! :)
Båda kedjorna hade jag sen innan och jag lär använda dem till pannband skulle jag tro :)
 
Vet faktiskt inte varför jag ens kom på idén att göra ett träns, haha. Men jag tycker ju att det är skoj att pyssla och jag har inget bättre för mig så varför inte? Förhoppningsvis blir det fint! :) Vi lär väl se!
 
/Evelina
 
 
Skärpet som ska agera nosdel
 
 
 

Alexi - Sagoponnyn

För ett tag sen så fotade jag lite sagoinspirerade bilder på Ylva och Alexi! Själva utstyrseln var väl inte jättegenomtänkt men det blev väldigt fina bilder ändå! :)
Vi ska väl försöka få till fler roliga och häftiga bilder framöver också!
De flesta av mina idéer verkar falla in på tema sagor, medeltid, vikingar osv. Dels för att det är ganska lätt att hitta/göra rekvisita samt att jag inte är så intresserad av att fota allt det där mainstreama - typ en ryttare med vit klänning barbacka på sin häst på en äng. Känns lite tråkigt ;)
 
Vi får väl se helt enkelt! 
 
/Evelina
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0