Städning på SURF!

Den här veckan och de 2 veckorna före det har jag varit på SURF en del! Den första veckan så hjälpte jag till att lägga in alla medlemmar i datasystemet vilket tog sin lilla tid. Sen så har vi målat en del av järnstaketet ut mot ridskolehagarna. Det blev väldigt fint! Även "foten" på stora stallet har blivit målad, det har jag inte hjälpt till med dock. :)
 
 
 
I veckan har det varit lite roligare arbete! Jag och Rebecka har storstädat i cafeterian, sadelkammaren, förrådet, tvättstugan och hovslagarförrådet!
I tisdags så hann vi bara med cafeterian men det blev väldigt rent och snyggt! Jag skurade ur personalens kylskåp vilket inte var jättefräscht. Mycket slängdes då datumet gått ut och alla kylskåpshyllor diskades!
 
På onsdagen var Ebba och Jessica med och städade i sadelkammaren. Vi diskade ALLA benskydd så nu är de vansinnigt rena. Alla lådor på hyllan är rensade och vi skruvade upp nya hjälmhängare så att ingen hjälm behöver hänga på en spik. Rena schabrak ligger på alla sadlar och de sadlar som saknade namnlappar har fått nya. Alla onödiga saker togs upp till förrådet.
 
I torsdags så åkte jag och Jessica direkt till beteshagen vid halv 10 då de nya ponnyerna skulle släppas då. Efter det så åkte jag till SURF och Jessica åkte och jobbade. Jag och Rebecka fortsatte städa sadelkammaren, golvet skrubbades rent från varenda liten smutsfläck och nu luktar det gott där inne! Sen så bytte vi stigbyglar på alla sadlar som inte hade säkerhetsstigbyglar och hängde upp inplastade nummerlappar så man vet vilken dressyrsadel som ska hänga var!
 
Sedan satte vi igång med att städa förrådet.. Det har verkligen varit huller om buller där förut haha. 
Vi sorterade alla täcken i stora påsar och tejpade fast lappar där det står vad påsarna innehåller. Alla tränsdelar, hjälptyglar, benskydd och stigbyglar är uppsorterade i stora lådor. Gummiplattor och bett ligger i små lådor. Överflödiga tyglar, lädergrimmor och körselar m.m är upphängda på krokar och gamla men hela schabrak och paddar ligger prydligt i påsar! :)
Sadlar som inte används hänger på en vägg tillsammans med överflödiga sadelgjordar och svanskappor.
 
När vi tyckte att vi var klara så gick vi och tittade i hovslagarförrådet och där hittade vi...... MER saker!
Det hängde jättemycket tyglar och martingaler därinne. Det fanns även en massa benskydd och transportskydd. Så vi tog med allt det till förrådet så att hovslagarförrådet kan förbli just HOVSLAGARförråd till största del.
Vi gick igenom tvättstugan också där vi hittade en hel del benlindor och paddar som också fick hänga med!
 
Nu ser det dock jäkligt snyggt ut överallt! Vi åkte iväg till Biltema och köpte nya grimmor också det sista vi gjorde.
 
Här är lite bilder på hur snyggt och städat förrådet är nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Evelina

Postat av: Katarina

Jättefint! Så skönt när man verkligen fått städat och gjort i ordning, inget som slår den känslan efteråt :) Ni måste jobbat på riktigt duktigt!

2015-07-26 @ 17:41:50
URL: http://saganomensaga.blogg.se
Postat av: Saga

Hej vet ni vilken storlek Nixon har på all utrusning? :)

2015-08-22 @ 11:18:21

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej på bloggen)

Om du har en blogg, länka den gärna här :)

Kommentar:

RSS 2.0